(FOTO) Kako da pripremite originalni francuski hleb

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  (FOTO) Kako da pripremite originalni francuski hleb

  Hleb je jedna od najčešće prisutnih namirnica za stolom, a danas je u svetu poznato mnogo vrsta hlebova, slanog i slatkog ukusa među kojima su i beli, crni hleb, integralni, ražani, hleb od celog zrna…

  Posebno mesto zauzima i u francuskoj kuhinji. Baget nije nimalo jednostavno napraviti, ako želite da ispoštujete sve kriterijume prilikom pravljenja ovog originalnog francuskog hleba. U to su imali prilike da se uvere i predstavnici medija i poznate ličnosti koje su se u okviru obeležavanja Svetskog dana hleba takmičili u Lesaffre pekarskom centru.

  Recepata za pripremanje testa ima raznih, a najvažniji sastojak je kvasac, kako bi testo dobro naraslo, jer baget mora da bude vazdušast. Testo je neophodno podeliti na delove od tačno 330g. Blagim pokretima, kako ne biste izbili vazduh iz testa, treba preklopiti dva suprotna kraja do sredine kako bi formirali pravougonik koji zatim uvaljate u manji valjak. Pokrijte testo krpom kako bi naraslo još malo.

  Zatim laganim pokretima dlanova testo treba razvući u oblik bageta. Krenite od sredine ka krajevima, i nastavite dok ne dođete do dužine od 60cm. Ostavite testo da odstoji oko 50 minuta. Ukoliko volite rustičniji izgled peciva, pospite brašnom formirano testo.

  Kada su bageti dodatno narasli, sledi najvažniji deo – narezivanje. Svaki baget mora da ima pet rezova. Žilet se drži pod uglom od 45 stepeni i odsečnim pokretima formirate rez koji ide do uzdužne ose bageta. Ovo je ujedno i najoriginalniji deo u pripremanju jer rezovi predstavljaju lični pečat svakog pekara. Ovako pripremljen baget spreman je za rernu. Baget bi trebalo da ima hrskavu koricu i što je najvažnije – kada ga presečete, mora da bude rupičast.

  Takmičenje se odvijalo pod budnim okom tima koji je nedavno po prvi put predstavljao Srbiju na Louis Lesaffre Coupe, Evropskom pekarskom prvenstvu. Žiri u okviru takmičenja pod sloganom ‘Dobro zamesi, pobedu odnesi’, vodio je računa o dužini, masi i izgledu gotovog proizvoda. Timovima pod nazivom Krofnice, Kiflice i Salčići, pridružili su se i Danijela Buzurović, Ana Štajdohar i Inspektor Blaža.

  Povodom obeležavanja Svetskog dana hleba, kompanija Lesaffre, u saradnji sa pekarom As, obradovala je svežim pecivom više od 1500 mališana smeštenih u domovima i centrima za decu bez roditeljskog staranja širom Srbije. Tokom čitave nedelje, štićenici domova uživali su u sveže pripremljenim pekarskim proizvodima pekare AS među kojima su bili i krofne sa džemom i kremom, rolnice, mini puter kifle, bavarski hleb i štrudla sa makom.

  DOBRO ZAMESI, POBEDU ODNESI!

  Današnje takmičenje u Lesaffre pekarskom centru pokazalo je da su pojedini predstavnici medija zaista talentovani u pripremanju originalnog francuskog bageta. Drago nam je da smo bili deo ovog druženja pod sloganom "Dobro zamesi, pobedu odnesi!" #SvetskiDanHleba #lesaffre #represent #contentstudio
  Posted by Represent Communications on Friday, 16 October 2015

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE