Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ministarka obećala novac za lokalne puteve, a para nema

    Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obećala je Moravičkom okrugu milione dinara za sanaciju lokalnih puteva, a danas je na sednici Opštinskog veća Gornjeg Milanovca saopšteno da novca nema.

    Predsednik Opštinskog veća Milisav Mirković na sednici je pročitao pismo Javnog preduzeća "Putevi Srbije" u kome se navodi da nema para za sanaciju lokalnih puteva.

    Mirković je podsetio da je pre 10 meseci, na sastanku sa predstavnicima Moravičkog okruga, ministarka Zorana Mihajlović za to područje obećala 250 miliona dinara za sanaciju lokalnih i nekategorisanih puteva posle poplava.

    "Rečeno je da će po 50 miliona biti odobreno za radove u opštinama Gornji Milanovac, Ivanjica i Lučani a u gradu Čačku 100 i mi smo odmah napravili planove, a sada je kraj sezone", rekao je Mirković.

    U pismu, koje je potpisala šefica kabineta direktora "Puteva Srbije" Neve‰na Jugović, ističe se da "nema dovoljno finansijskih sredstava, pa nema ni mogućnosti da se izdaju nalozi za asfaltiranje putnih pravaca, jer se nadležne službe uveliko spremaju za početak zimske službe".

    Ističe se da su sva raspoloživa sredstva usmerena na regionalne i magistralne puteve i savetuje se da se zahtev ponovo uputi iduće godine kada se očekuje da će "Putevi Srbije" imati "finansijske mogućnosti".

    Mirković je rekao da je na osnovu obećanja napravljen plan asfaltiranja sedam putnih pravaca u rudničko-takovskom kraju, što je javno objavljeno i rečeno meštanima, a da sada od toga nema ništa.

    Član Veća zadužen za infrastrukturu Desimir Jovanović rekao je da je asfaltiran put Majdan-Mutanj i da se radi put za Atomsku Banju u Gornjoj Trepči što je polovina obećanih sredstava.

    "Problem je zimsko održavanje puteva i to je najvažniji prioritet", rekao je Jovanović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE