Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    STVARANJE GIGANTA: SABMiller prihvatio ponudu InBeva

    Britanska pivara SABMiller objavila je da je prihvatila ponudu "Anheuser-Busch InBeva" za preuzimanje u vrednosti od oko 96 milijardi evra.

    "Odbori AB InBeva i SABMillera objavljuju da su u načelu postigli dogovor o ključnim uslovima ponude", po kojoj je za svaku akciju SABMillera ponuđeno 44 funte, navodi se u saopštenju britanske kompanije dostavljenom Londonskoj berzi, prenose agencije.

    Belgijsko-brazilski proizvođač piva, AB InBev, već gotovo mesec dana pokušava da kupi SABMiller, ali su njegove prethodne ponude svaki put nailazile na otpor rukovodstva britanske kompanije.

    Kupac je juče ponudio 43,50 funti za svaku akciju SABMillera, što je za 14 odsto više od prvobitne ponude, ali je nešto kasnije ponovo morao da poboljša svoju ponudu.

    InBev proizvodi piva kao što su "Budweiser" i "Stella Artois", dok su poznati SABMillerovi brendovi "Fosters", “Grolsch", "Miller" i "Peroni".

    Spajanje dve kompanije bi, kako ocenjuje američka televizijska mreža CNBC, moglo rezultirati formiranjem najdominantnijeg proizvođača piva na svetu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE