Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Google častio studenta koji je preuzeo Google.com

    Sanmay Ved kome je nedavno uspelo da nakratko bude vlasnik najposećenijeg veb-sajta Google.com, dobio je nagradu od internet giganta zbog otkrivanja greške u sistemu Googlea.

    Bivši radnik kompanije Google i student Sanmay Ved uspešno je kupio Google.com po ceni od samo 12 dolara, ali to vlasništvo nije dugo trajalo. Posle samo nekoliko minuta, Google je otkazao transakciju, a sada je odlučio da novčano nagradi Veda jer im je ukazao na grešku u sistemu, prenosi BBC.

    Naime, Ved je u ranim jutarnjim časovima 29. septembra, dok je "surfovao" po internetu, primetio znak za prodaju domena Google.com na Googleovom onlajn servisu za kupovinu sajtova.

    Kreditnom karticom je platio 12 dolara da preuzme Google.com i dobio je povratni mail da je postao vlasnik sajta. Nedugo zatim počeli su da mu pristižu poruke namenjene administratorima Googlea, a nakon toga je usledila i poruka u kojoj se navodi da je njegova transakcija otkazana i da ne može da preuzme Google.com. Novac mu je, naravno, vraćen.

    Dve nedelje kasnije, "isplivala" je informacija da je Ved dobio izdašnu nagradu jer je otkrio slabosti u Google sistemu. Ved je odlučio da sav novac pokloni o dobrotvorne svrhe, tačnije Indijskoj obrazovnoj fondaciji, nakon čega je Google duplirao iznos nagrade.

    Ved nije hteo da govori koliki je iznos nagrade, ali je, kako piše Business Insider, nagovestio da je reč o "najmanje više od 10.000 dolara". 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE