Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Finci zapošljavaju i hvale `progresivno političko okruženje` u Smederevu

    Predstavnici finske kompanije PKC potvrdili su danas da u fabrici u Smederevu, gde ima 890 zaposlenih, do kraja 2016. godine planiraju da zaposle još 1.500 radnika.

    Ta kompanija, vodeći svetski proizvođač elektrodistributivnih sistema za vozila, danas je obeležila preseljenje u fabričku halu u kojoj je proizvodnja počela pre nekoliko meseci.

    Svečanosti je prisustvovao premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da su finski partneri "najbolji među najboljima".

    On je najavio da će pored finske fabrike uskoro strani investitor otvoriti fabriku za preradu ribe, što će doprineti ekonomiji i podizanju radne etike.

    "Da bi ispunio očekivanja kupaca PKC mora da odabere najbolje i najkonkurentnije proizvodne lokacije, posebno one koje imaju kapacitet da iz godine u godinu obezbeđuju kontinuirano poboljšanje. To je razlog što smo odabrali Smederevo i Srbiju", rekao je ; potpredsednik borda direktora PKC grupe Robert Remenar.Dodao je da je kompanija u Smederevu našla obučene i vredne radnike, saobraćajnu infrastrukturu koja omogućava efikasan protok robe, ali i tehničku univerzitetsku bazu i "progresivno političko okruženje".

    PKC je u Smederevu poslovanje započela u manjem iznajmljenom pogonu početkom 2004. da bi se nekoliko meseci potom preselila u novu fabriku od oko 20.000 kvadrata, iznajmljenu od Grada Snemedereva na najmanje 10 godina.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE