Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rusi ove zime `okupiraju` Kopaonik

  Srbije se i ove godine našla u vrhu ponude ski-destinacija na ruskom tržištu, kao jedina evropska zemlja sa zimskim turističkim centrima i visokim nivoom usluga za koju Rusima nije potrebna viza.

  Da su Rusi sve više zainteresovani za Kopaonik, potvrđuje najmanje devet čarter letova koji će ove zime poleteti iz Moskve. Airbus 321, kapaciteta 219 mesta prevoziće ruske skijaše u najtraženijem periodu novogodišnjih praznika i januarskog raspusta, dok će airbus 320, kapaciteta 166 mesta leteti svake nedelje, sve do početka marta.

  “Radi se o zajedničkom projektu iza koga stoji TUI Rusija, R-Tours i domaća hotelska kompanija MK Mountain Resort. Tokom protekle zimske sezone na Kopaoniku je ostvareno oko 10.000 noćenja gostiju iz Rusije, što je još daleko od potencijala koje nudi ovo tržište,” istakao je Nikola Avram, direktor MK Mountain Resorta, dodajući da se u naredne tri godine može se očekivati ozbiljniji udeo do 20% noćenja ruskih gostiju od ukupnog broja noćenja na Kopaoniku. Unatoč tome, za Kopaonik je domaće tržište od primarne važnosti, istakao je Avram, pozivajući zainteresovane da iskoriste poslednje dane popustata za rani booking i tako rezervišu povoljnije aranžmane za zimu.

  Ski sezona na Kopaoniku zvanično počinje od 3. do 6. decembra kada će se održati šesti po redu Ski Opening i kada se očekuje puna popunjenost svih kapaciteta u celom turističkom centru, a hotelijeri su takođe vrlo optimistični u pogledu cele zimske sezone.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE