Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tri godine asocijacije italijanske privrede u Srbiji

    Confindustria Serbia, asocijacija italijanske privrede u Srbiji, održaće danas Skupštinu članova kojoj će prisustvovati i Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike. Asocijacija će proslaviti i tri godine od osnivanja, time svedočeći o sve većem značaju koji italijanska preduzeća, kako velike grupacije tako i srednja i mala preduzeća, imaju u Srbiji.

    Iskustvo koje imaju u trogodišnjem radu kao međunarodno predstavništvo Confindustria – najvažnije organizacije industrijalaca u Italiji sa preko 150.000 kompanija u članstvu, kao i brojne aktivnosti na polju promocije saradnje i mogućnosti investiranja, jasno pokazuju da je trend interesovanja italijanskih kompanija za srpsko tržište u stalnom porastu.

    „Želja nam je da se u okviru ove inicijative i susreta sa našim članovima, predstave i sagledaju dalji mogući budući pravci privredne saradnje dve zemlje, kao i da se prisutni upoznaju sa pravcima i merama u pogledu sprovodjenja reformi s posebnim osvrtom na polje energetike,“ istakao je Erich Cossutta, predsednik Confindustria Serbia.

    Na skupu će uzeti učešće i Edoardo Garrone, član predsedništva Konfindustrije Italija delegiran za internacionalizaciju i predsednika grupacije ERG koja već 80 godina posluje u energetskom sektoru. Grupacija ERG je trenutno vodeća italijanska kompanija u proizvodnji i prometu termoelektrične i energije iz vetra.

    Konfindustrija Srbija je asocijacija italijanskih privrednika čiji je cilj unapređenje, koordinacija i predstavljanje italijanske privrede u Srbiji koja trenutno broji preko 160 kompanija u članstvu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE