Gasprom njeft i NIS zajedno sa Novak Đoković Fondacijom obnavljaju laboratorije za fiziku i hemiju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gasprom njeft i NIS zajedno sa Novak Đoković Fondacijom obnavljaju laboratorije za fiziku i hemiju

  Kompanije Gasprom njeft i NIS će u okviru saradnje sa Novak Đoković Fondacijom obnoviti laboratorije za fiziku i hemiju u školama oštećenim u prošlogodišnjim majskim poplavama.

  Do kraja 2015. godine biće obnovljeno i opremljeno deset laboratorija u opštinama Obrenovac, Svilajnac, Lazarevac, Krupanj, Ub, Smederevska Palanka, Petrovac na Mlavi i gradovima Valjevo, Šabac i Paraćin.

  U akciju prikupljanja sredstava za pomoć stanovništvu sa poplavljenih područja uključili su se zaposleni Gasprom njefta i NIS-a, koji su zajedno sa kompanijom donirali više od 30 miliona dinara.

  „Gasprom njeft i NIS realizuju programe poboljšanja kvaliteta života u mestima u kojima posluju, između ostalog realizujući projekte usmerene na podršku mladih i razvoj obrazovnih, kulturnih i sportskih ustanova. Stanovnici manjih gradova imaju pravo na jednak kvalitet života, baš kao i stanovnici velikih centara, a kompleksna društvena odgovornost jedan je od najvažnijih principa poslovanja Gasprom njefta i NIS-a“, istakla je Sanja Lubardić, direktor Funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije NIS-a.

  „Naša misija je da mladima u Srbiji omogućimo optimalne uslove za obrazovanje, jer je znanje intelektualni kapital, neophodan za investiranje u budućnost. Naša fondacija je do sada obnovila sedam predškolskih ustanova oštećenih u poplavama. Veoma se radujemo što ćemo, zajedno sa partnerima iz Gasprom njefta i NIS-a, obnoviti laboratorije u osnovnim i srednjim školama, jer je to minimum preduslova da deca nastave da nesmetano uče”, izjavila je Jelena Đoković, direktorka Fondacije.

  Gasprom neft, kao akcionar kompanije NIS, realizuje program socijalnih investicija „Rodni gradovi“, čiji je cilj da se ljudima omogući što širi pristup kvalitetnoj gradskoj sredini, obrazovanju, sportu i kulturi. U zajedničkim humanitarnim programima kompanija je bila inicijator rekonstrukcije ruskog nekropolja u Beogradu, a ima i tesnu saradnju u oblasti kulturnih projekata u Srbiji, poput podrške festivalu klasične muzike „Boljšoj“.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE