Šef Porschea prekomandovan na čelo Volskwagena

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šef Porschea prekomandovan na čelo Volskwagena

  Nadzorni odbor Volkswagena imenovao je dosadašnjeg šefa Porschea, Matthiasa Mullera, za novog glavnog rukovodioca najkomercijalnog svetskog proizvođača automobila posle skandala s varanjem o podacima oko ispuštanja štetnih gasova.

  Prethodni glavni rukovodilac Martin Winterkorn dao je ove sedmice otkaz zbog tog skandala, koji je naružio reputaciju kompanije i naškodio njenom poslovanju.

  Ostavka Winterkorna samo je pokrenula lavinu, a očekuje se da će mu se pridružiti i šef razvoja u Audiju Ulrich Hackenberg. Predsednik američke divizije VW Michael Horn takođe je smjenjen, a na njegovo će mesto zasesti šef Škode Winfried Vahland.

  Volkswagen je priznao da je u SAD varao na testiranju emisija izduvnih gasova iz vozila na dizel, korišćenjem jednog softvera u 482.000 kola. Prema navodima kompanije, oko 11 miliona kola širom sveta je imalo taj softver.

  "Volkswagen" se sada suočava sa planinom poteškoća, od tužbi do popravljanja softvera. Muller je obećao da će uraditi sve da povrati poverenje javnosti. Stojimo uz svoju odgovornost. Ali oprez je čak i važniji od brzine, rekao je on.

  On je rekao da će kompanija uvesti "još stroža pravila" i obećao da će Volkswagen postati "snažnija kompanija".

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE