Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jedini Srbin u Evropskom ekonomskom senatu

    Predsednik MK Group Miodrag Kostić primljen je za člana-senatora Evropskog ekonomskog senata i tako postao jedini Srbin u toj organizaciji.

    Sertifikat za članstvo zvanično su mu uručili predsednik Evropskog ekonomskog senata i bivši potpredsednik Evropskog parlamenta Dr Ingo Fridrih i komesar EU za digitalnu ekonomiju i društvo Gunther Hermann Oettinger.

    Evropski ekonomski Senat objedinjuje oko 300 posebno odabranih najuspešnijih društveno odgovornih pojedinaca, čije kompanije su među liderima na tržištu u svojim oblastima.

    Organizacija ima za cilj poboljšanje poslovnog okruženja za preduzetnike i preduzeća na nacionalnom i evropskom nivou.

    Članovi su rukovodioci najuspešnijih kompanija i istaknuti političari iz zemalja EU. Među najuglednijim imenima je i Jean-Claude Juncker, aktuelni predsednik Evropske Komisije i nekadašnji premijer Luksemburga, koji je počasni član.

    Kostić je ovom prilikom istakao da članstvo u Evropskom ekonomskom senatu pruža mogućnost za stvaranje i učvršćivanje privrednih veza unutar EU.

    "Prijem u senat je od izuzetnog značaja, ne samo za kompaniju MK Group, već i za celokupnu srpsku privredu. Svojim delovanjem unutar organizacije zalagaću se za poboljšanje privrednog ambijenta i bolje pozicioniranje srpskih kompanija u Evropi", izjavio je Kostić.

    Miodrag Kostić jedini je Srbin koji je postao član Evropskog ekonomskog Senata.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE