Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jedini Srbin u Evropskom ekonomskom senatu

  Predsednik MK Group Miodrag Kostić primljen je za člana-senatora Evropskog ekonomskog senata i tako postao jedini Srbin u toj organizaciji.

  Sertifikat za članstvo zvanično su mu uručili predsednik Evropskog ekonomskog senata i bivši potpredsednik Evropskog parlamenta Dr Ingo Fridrih i komesar EU za digitalnu ekonomiju i društvo Gunther Hermann Oettinger.

  Evropski ekonomski Senat objedinjuje oko 300 posebno odabranih najuspešnijih društveno odgovornih pojedinaca, čije kompanije su među liderima na tržištu u svojim oblastima.

  Organizacija ima za cilj poboljšanje poslovnog okruženja za preduzetnike i preduzeća na nacionalnom i evropskom nivou.

  Članovi su rukovodioci najuspešnijih kompanija i istaknuti političari iz zemalja EU. Među najuglednijim imenima je i Jean-Claude Juncker, aktuelni predsednik Evropske Komisije i nekadašnji premijer Luksemburga, koji je počasni član.

  Kostić je ovom prilikom istakao da članstvo u Evropskom ekonomskom senatu pruža mogućnost za stvaranje i učvršćivanje privrednih veza unutar EU.

  "Prijem u senat je od izuzetnog značaja, ne samo za kompaniju MK Group, već i za celokupnu srpsku privredu. Svojim delovanjem unutar organizacije zalagaću se za poboljšanje privrednog ambijenta i bolje pozicioniranje srpskih kompanija u Evropi", izjavio je Kostić.

  Miodrag Kostić jedini je Srbin koji je postao član Evropskog ekonomskog Senata.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE