Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Restrukturiranje HP-a: Još 25.000 otkaza

    Američki tehnološki div Hewlett-Packard najavio je u utorak da će ukinuti još 25.000 do 30.000 radnih mesta kako bi se prilagodio padu potražnje za njegovim proizvodima.

    Već je ranije HP najavio ukidanje oko 55.000 radnih mesta u sklopu radikalnog višegodišnjeg plana restrukturiranja, koji uključuje oštro smanjenje troškova i podelu na dve kompanije.

    Novi najavljeni rezovi smanjiće ukupan broj radnih mesta u HP-a za najmanje 10 posto, s obzirom da je krajem prošle godine kompanija u svetu imala više od 300.000 zaposlenih.

    "Poslednjih godina puno smo učinili na smanjenju troškova i pojednostavljenju procesa, a ovaj poslednji potez isključiće potrebu za bilo kakvim budućim restrukturiranjem kompanije", poručila je Meg Whitman, izvršna direktorka HP-a, u saopštenju, prenose svetski mediji.

    Najavljeno ukidanje radnih mesta dovest će do godišnje uštede od 2,7 milijardi dolara.

    HP nastoji da preusmeri svoje poslovanje prema kompjuterskoj opremi, uslugama i mrežnim sistemima za kompanije, a smanjiti zavisnost o prodaji PC-a, s obzirom da potrošači kupuju sve manje PC-a, a sve više pametnih telefona i tableta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE