Siemens razmatra premeštanja kapaciteta iz drugih zemalja u Srbiju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Siemens razmatra premeštanja kapaciteta iz drugih zemalja u Srbiju

  Kompanija Siemens nastaviće da povećava broj zaposlenih u fabrici vetrogeneratora u Subotici i razmatra premeštanje kapaciteta iz drugih zemalja u Srbiju, najavio je generalni direktor Siemensa u Srbiji Udo Eichlinger.

  "Siemensova fabrika u Subotici je dobar primer šta možemo da uradimo i tamo ćemo nastaviti rast i otvaranje radnih mesta. Početkom sledeće godine trebalo bi da objavimo dobre vesti", rekao je agenciji Beta Eichlinger, koji je na čelu Siemensa u Srbiji od 1. avgusta ove godine.

  Eichlinger nije mogao u ovom trenutku da otkrije detaljnije planove o povećanju broja zaposlenih u Siemensovoj fabrici u Subotici, koja će nakon zapošljavanja 220 radnika do kraja septembra, obezbediti posao za oko 1.500 ljudi u kompaniji Siemens Srbija. On je istakao da je pogon u Subotici trenutno peta po veličini fabrika velikih generatora za vetrenjače na svetu u korporaciji Siemens, a da je cilj da bude na prvom mestu.

  "Planovi već postoje i razmišljamo kako da poboljšamo situaciju u Srbiji premeštanjem kapaciteta iz drugih zemalja i popravimo ekonomski položaj Srbije i kompanije istovremeno", istakao je on.

  Eichlinger je rekao da je Siemens zadovoljan razultatima poslovanja u Srbiji u tekućoj poslovnoj godini, koja se završava 30. septembra, ali da ne bi bio dobar menadžer kada bi rekao ne bi moglo i bolje. "Pokrenuli smo promene u određenim delovima poslovanja. U Srbiji smo posvećeni rastu i voleli bismo da ljudima damo više posla i veće plate", rekao je generalni direktor Siemensa u Srbiji Udo Eichlinger.

  Nemački Siemens je fabriku u Srbiji uvrstio u grupu najvećih i najznačajnijih u svom proizvodnom sistemu i do sada je izvezeno gotovo 18.000 vetrogeneratora.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE