Ovo je 6 rečenica koje će učiniti da prestanete da se plašite

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovo je 6 rečenica koje će učiniti da prestanete da se plašite

  Shelby Skrhak direktorka digitalnog sadržaja i društvenih medija za sajt Success, govori o tome koliko je, i pored velike karijere, uplašena pred nekim izazovima i iznosi šest rečenica uspešnih ljudi kojima je uspela da pobedi sebe.

  Trenutno radim najstrašniju stvar koju jedna povučena, introvertna osoba može da uradi. Učim kako da se pred tv kamerama pojavim opuštena– govori Shelby. Oduvek je bila veoma stidljiva pa ju je život poveo u štampane medije iako je maštala da jednog dana vodi vesti na televiziji.

  Danas digitalni mediji šalju multimedijalni sadržaj koji podrazumeva iskazivanje svih tehničkih mogućnosti, a kako navodi Shelby, ona mora svoje misli i reči da deli pred kamerom. Njene pripreme u studiju za snimanje su počele dok je ona i dalje bila veoma uplašena i pokušavala da smisli razne izgovore da odustane.

  Posle brojnih opravdanja koja je smišljala za sebe i govorila ih kolegi shvatila je koliko je to detinjasto. Pobednici su oni koji nastavljaju dalje– zaključila je.

  Shelby Skrhak, uspešna urednica prestižnog sajta odlučila je da podeli šest saveta kojih se ona drži i kojima treba da nadglasate izgovore u svojoj glavi.

  1. „Ne čekajte da sve bude kako treba. Nikada neće biti savršeno. Uvek će biti izazova, prepreka i loših uslova za početak. Pa šta? Počnite sada. Sa svakim korakom koji napravite bićete jači i jači, sve više vešti, sa dodatnim samopouzdanjem i dodatno uspešni.“ – Mark Victor Hansen

  2. „Govori glasnije. Veruj u sebe. Rizikuj.“ – Sheryl Sandberg

  3. „Pasivnost uzgaja sumnju i strah. Akcija rađa samopouzdanje i hrabrost. Ako želite da pobedite strah nemojte sedeti kod kuće razmišljajući o tome. Izađite napolje i budite zauzeti.“ – Dale Carnegie

  4. „Svi dobri govornici nekada su bili loši govornici.“ – Ralph Waldo Emerson

  5. „Radi najbolje što znaš dok ne budeš bolji. Kada budeš bolji, radi bolje.“ – Maya Angelou

  6. „Zapamti da si hrabriji nego što misliš, jači nego što izgledaš i pametniji nego što misliš.“ – Christopher Robin

  Ove reči su ohrabrile Shelby Skrhak iako navodi da je i dalje preplašena kada treba da pošalje mejl šefu ili slično ali je odlučna da snimi intervju i da veoma ležerno govori pred svima.

  Foto: pixabay

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE