Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zamena prve pomoći uz doplatu

    Neotpakovani kompleti prve pomoći, kojima je istekao rok, moguće je promeniti za nove uz doplatu od 690 dinara.

    Postoji relativno jeftin način da vozači izbegnu kaznu od 5.000 dinara ukoliko im je istekao rok upotrebe kompleta prve pomoći, a saobraćajna policija tokom rutinske ili neke druge kontrole ustanovi da je od datuma proizvodnje proteklo više od pet godina.

    Po sistemu zamene "staro za novo" uz doplatu od 690 dinara dobijate novi komplet. Uslov je da niste koristili ništa iz kompleta i da sadrži sve predviđene komponente. Ukoliko nešto nedostaje, onda se doplaćuje za utrošen materijal.

    Trenutno ovu zamenu obavlja Galenika farmacija na više od 150 lokacija u Srbiji, a spisak radnji, prodavnica, servisa, gde se mogu zameniti kompleti, postoji na zvaničnom sajtu ove kompanije.

    Bitno je napomenuti da ukoliko ste koristili nešto iz kompleta ne možete da ga "dopunite" pa čak ni da zamenite gazu, nove zavoje, i da tako produžite "životni vek" kompleta.

    Jednostavno, potrebno je da imate nov, atestiran komplet, koji je proizveden po standardu i taj komplet mora biti u originalnom pakovanju, zatvoren.

    Proizvođači koji su dobili pravo da snabdevaju tržište ovim kompletima su Galenika a.d., MBS Tehno d.o.o, Karan Co.d.o.o, Tosama d.d., Mediteks d.o.o i Evropa lek d.o.o.

    Novi kompleti mogu da se nađu u prodaji od 1.250 do 3.500 dinara, a cene se razlikuju čak i za komplete istih proizvođača pa je potrebno malo truda da bi se našli oni najpovoljniji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE