Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Švajcarska na vodi

    Upoznajte novu stranu Švajcarske. Ovo su destinacije na kojima se odmara najtačnija nacija na svetu. Pored brojnih poslovnih mogućnosti u Švajcarskoj ćete naići na divnu prirodu i mesta za odmor i zabavu kraj vode. Uživajte.

    Vodopadi na Rajni

    Najveći vodopadi u Evropi odvešće vas u bajku. Formirani su za vreme poslednjeg ledenog doba, a danas su jedna od najatraktivnijih destinacija Švajcarske poznata po visokim restoranskim terasama neverovatnog pogleda. Ukoliko se upustite u avanturu obilaska vodopada budite spremni na krstarenje brodićem, puno strmih stepeništa, magično prelamanje svetlosti noću uz nezaboravni vatromet, lepu arhitekturu i još mnogo toga.

    Ženevsko jezero

    Nalazi se između Francuske i Švajcarske i poznato je po prirodi koja ga krasi. Sa nekih tačaka možete videti poznati vrh Mon Blan, a ovo je takođe najveća vodena površina Švajcarske. Lepota obala Ženevskog jezera, koje krase sela i dvorci kao i predivan prirodni ambijent, nadaleko je poznata. Odmor na ovom mestu će vas opustiti i relaksirati, a možete uživati i u sportskim manifestacijama ili u takmičenju jedrilica.

    Ciriško jezero

    Smešteno je jugoistočno od Ciriha i predstavlja jednu od najvećih atrakcija tog grada. Njegova veličina će vas zadiviti, a miris namamiti u obližnje restorane u kojima se nude švajcarski specijaliteti. Obala je kultivisana i uređena u skladu sa zakonom koji ne dozvoljava građenje visokih zgrada. Posle obilaska grada i šopinga odmorite se kraj vode koja je veoma čista tako da je najlepše posetiti jezero kada počne sezona kupanja.

    Reka Rona

    Velika inspiracija Vincenta van Gogha, koji joj je posvetio neka svoja platna, jedna je od glavnih reka Evrope, a izvire u Švajcarskoj. Nekada je ona bila glavna trgovačka trasa, a danas predstavlja odmor za mnoge Švajcarce ali i turiste celog sveta. Najpoznatiji deo reke smešten je u Dolini Rone u Francuskoj koja je poznata po najboljim evropskim restoranima. Dine, prelepi pejsaž, netaknuta priroda samo su neke od prednosti odmora na Roni.

    Bodensko jezero

    Tragovi naseljavanja obala ovog jezera datiraju iz kamenog doba. Poznato jezero je veliki turistički i rekreativni centar koji poseti preko milion turista svake godine. Ovim jezerom protiče reka Rajna i veoma je bogato ribom u kojoj možete uživati u okolnim konobama. Jezero dobro utiče na okolinu u kojoj se može gajiti voće i vinova loza, a vinogradi cine poseban deo svakog obilaska. Opustite se uz plodove jezera i čašu vina domaćina.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE