Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako izgleda radni dan najplaćenijeg izvršnog direktora u Americi

    Direktor kompanije GoPro čiji su proizvodi doživeli neverovatnu popularnost Nick Woodman, postao je, kako navodi Bloomberg, najplaćeniji izvršni direktor u Sjedinjenim Državama. Ovako on opisuje svoju svakodnevicu.

    Sve je počelo kao petomesečna surf tura sa ciljem da se dokumentuju avanture Nick Woodman-a. Danas je to ogromna kompanija koja prodaje kamere za 300 dolara. Sećaju se skromnih početaka sa samo osmoro zaposlenih koji su radili na prodaji traka za kamere. Firma se razvijala i prodavala kamere i držače, a sada zapošljava više od 800 radnika.

    Woodman je izjavio da oni više nisu mala firma i da zahvaljujući GoPro ljudi širom sveta, više nego ikada, beleže i dele svoja životna iskustva. Direktor, muž i otac dvoje dece objašnjava kako uspeva da postigne sve sledećim rečima:

    Dan započinjem rano jer me bude sinovi želeći da se igramo „Igre zida“ koja podrazumeva malu bitku u njihovoj sobi za igru. Pokušavam da zaštitim svoja jutra koliko god da je to moguće, da ih posvetim svojoj porodici i da vožim decu u školu jer kad imam puno posla ne stižem kući ni na večeru.

    Kada je reč o poslu, srećan sam što sam došao do stadijuma da se fokusiram uglavnom na stvari koje mi najviše prijaju: proizvod, marketing, poslovna vizija i strategija. Moji dani na poslu su super jer ponekad sednem sa ludim pametnim ljudima koji poseduju strast za posao, a koji naše ideje za GoPro pretvaraju u realnost.

    Dani koje posvetimo proizvodu su mi omiljeni. Sedeti i zamišljati budućnost sa inženjerima i dizajnerima koji mogu pretvoriti u materiju, za mene je kao san.

    Do kraja dana potpuno sam omamljen. Dolazim kući i isključim mozak, onda se sledećeg jutra probudim i ponavljam sve iz početka. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE