Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Roze zlato je novi modni hit

    Verovatno ste primetili veliki hit u juvelirnicama koji je oduševio mnoge ljubitelje plemenitog metala. Reč je o roze zlatu, koje su najpre počeli da plasiraju najpoznatiji svetski proizvođači nakita i satova, a prošlog vikenda novi trend je prošetao i Novak Đoković.

    Ukoliko želite da pokažete dami svoju romantičnu stranu ili da istaknete njenu posebnost i lepotu, odabir roze zlata je dobra ideja. Svojim nežnim sjajem i orginalnošću ovaj nakit će da pobudi emocije i izazove oduševljenje. Sa druge strane, muškarci koji imaju izražen osećaj za eleganciju i neguju svoj stil, uvode detalje roze zlata koji će ih razlikovati od drugih, najčešće na satovima.

    Plemeniti metal roze nijansi nastaje mešanjem legure žutog zlata sa bakrom. U zavisnosti od količine sa kojom se meša ovo zlato može da varira od roze do crvene boje. Bilo je veoma popularno u Rusiji početkom devetnaestog veka, zbog čega je često nazivano i „rusko zlato“.

    Najpoznatije juvelirnice pune izloge nakitom od ovog zlata jer je ono, u zadnje vreme, došlo u samu žižu javnosti. Postoji nekoliko nijansi roze, crvenog i žutog zlata, a glavna razlika je u količini bakra koje poseduju. Roze zlato ga ima najmanje. Uobičena legura sadrži 18 karata. Bakar može izazvati alergijske smetnje tako da roze zleto ne spada u antialergijski metal.

    Roze zlato nedavno je zasijalo na glavnom teniskom terenu na Wimbledon-u, ovog vikenda. Prvenstveno je satom od ovog zlata ukrasila ruku Serena Williams dok je podizala trofej slaveći 21. grend slem. Zatim je, uzimajući pehar u ruke, svoj sat ukrašen roze zlatom pokazao i najbolji svetski teniser Novak Đoković.

    Foto: Beta AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE