Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ostavka predsednika Komisije za zaštitu prava ponuđača

    Predsednik Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki Saša Varinac saopštio je danas da je podneo ostavku na funkciju zbog "profesionalnog napora" oko stalnog uvećanja broja predmeta koji je prevazilazio njegove sposobnosti.

    "Pritisci nisu bili razlog za podnošenje ostavke, iako deo javnosti, možda, ima takvu percepciju. Jednostavno, profesionalni napor je bio veći od moje sposobnosti da se sa istim suočim i izborim", naveo je Varinac u saopštenju. 

    On je istakao da su ga stalno uvećanje broja predmeta i kratki rokovi za odlučivanje o javnim nabavkama često veoma kompleksnim i vrednim doveli do osećaja da više ne može da pruži dovoljno na funkciji koju obavlja i da je zbog efikasnosti celokupnog sistema javnih nabavki u Srbiji potrebno izabrati novog predsednika Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

    Varinac je naveo da je ostavku podneo 22. juna Odboru Skupštine Srbije za finansije, kao nadležnom za pokretanje procedure za usvajanje ostavke.

    "Skupština još nije razmatrala moju ostavku, ali očekujem da će ta procedura biti što pre sprovedena i okončana, jer je to zaista neophodno kako bi Republička komisija nastavila sa radom u punom kapacitetu, uz nenarušeni stručni i profesionalni autoritet koji taj organ mora da ima", saopštio je Varinac. 

    Foto: Screenshot

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE