Koja tri začina treba da jedete svaki dan

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Koja tri začina treba da jedete svaki dan

  Kuhinjska medicina je prava stvar za svakoga, a napravićete je tako što ćete je napuniti sušenim biljem i začinima koji će uticati na vaše zdravlje. Održavajte vaš imuni sistem svakodnevnim korišćenjem ova tri začina.

  Ovakvom kuhinjom ćete postići nivo optimalnog zdravlja i napraviti stalnu zdravstvenu zaštitu. Nemojte čekati da uradite nešto po pitanju svog zdravlja tek onda kada se razbolite. Korišćenje ovih biljaka i recepti za njihovu pripremu stari su nekoliko hiljada godina. Ove zdrave začine najviše koriste u Indiji ali je i naše tržište već upoznato sa njima.

  1. Kurkuma

  Ova prah jarko žute boje je snažan atioksidans i pomaže u otklanjanju upala, što su dokazale brojne studije. On sprečava pojavu neželjenih mikroba i gljivica, kao i širenje ćelija kancera. Kurkuma se najbolje apsorbuje kada je u paru sa masti, sa kojom se veoma jednostavno kuva. Ali je možete dodati i u vaš smoothie sa kašikom kokosovog ulja.

  2. Cayenne biber

  Zvuči egzotično ali ga možete kupiti u prvom marketu. Od njega ima višestruke koristi. Prvenstveno deluje kao inflamator, unapređuje metabolizam i dobar je u borbi protiv kancera. Istraživanja kažu da su mnoga jedinjenja ovog bibera pronađena u paprici i drugim vrstama bibera, a koja su veoma dobra po zdravlje. Pospite cayenne po hrani i on će uticati dobro na vaš imunitet.

  3. Origano

  Origano je pokazao da ima izrazito antioksidantsku funkciju, bilo da se konzumira osušen ili svež. Studije pokazuju da mešavinom bilja, a sa njima i origana, možete smanjiti formiranje stresa koji će prirodno doći od kuvanja. Ovo je bitno zato što je poznato da on utiče na formiranje kancerogenih ćelija i masnih naslaga u venama.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE