Hapšenja zbog zloupotreba teških 18 miliona evra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hapšenja zbog zloupotreba teških 18 miliona evra

  Dejan Babić, vlasnik preduzeća Toza Marković i još pet osoba uhapšeni su zbog poreske utaje i zloupotrebe u privredi za oko 18 miliona evra.

  Osim Babića, koji je hapšen zbog zloupotreba preko preduzeća Toza Marković još tri osobe od ovih pet ranije privođene zbog istog slučaja.

  Šestoro osumnjičenih se tereti da su se od 2006 do 2012. godine zaduživali kod banaka za preduzeće Fad iz Gornjeg Milanovca, a onda su novac prebacivali na druge firme. Tim su, prema navodima krivične prijave, oštetili FAD za 18 miliona evra.

  Ovu akciju su sprovodili MUP, poreska policija, i Više tužilaštvo u Čačku. Početkom maja osim Babića, uhapšeno je još šest osoba zaposlenih u privatizovanom preduzeću Toza Marković. Oni se sumnjiče da su ovo preduzeće iz Kikinde oštetili za 30 miliona evra.

  Terete se da su u periodu od 2006. do 2013. godine zaduživali ovo preduzeće kod banaka, a nakon što bi novac od kredita legao na račun preduzeća Toza Marković prebacivali su ga na račune drugih Babićevih firmi po osnovu navodnih pozajmica koje nikada nisu vraćane.

  Babić je inače, osim kikindskog preduzeća, vlasnik i Žitoprodukta, Nautike, Unifarma i FAD.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE