Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ovako Lonely planet svetu nudi Beograd

    Lonely planet je napravio listu deset najboljih mesta koja treba obići u 2015. godini, na kojoj se u zlatnoj sredini našla i srpska prestonica.

    Beograd se nalazi na petom mestu, iza Akureirija na Islandu, Lajpciga u Nemačkoj, Azoresa u Portugalu i Malage u Španiji.

    "On nosi svoje elegantne, ali oronule fasade kao medalju časti. Beograd je poslednjih godina postao poznata evropska destinacija. Njegov buran noćni život mu je doneo poređenja sa mnogo poznatijim (i skupljim) gradovima – Barselonom i Berlinom. Dodajte odličnu kuhinju, hostele koji su u procvatu i poboljšane avionske veze sa ostatkom Evrope i scena za istraživanje klubova-splavova je spremna.

    Uništen i ponovo građen bezbroj puta u istoriji dugoj 2.300 godina, Beograd je istorijski san: Kalemegdanska tvrđava (na kojoj je ove godine novi festival) i fascinantni muzeji imaju brojne priče. Ako želite jedinstvenu prespektivu, pridružite se kajak, biciklističkim ili podzemnim turama.

    Istorijski krajevi grada i destinacije dana uključuju kaldromom popločanu Skadarliju i kreativno vruće mesto – Savalamala. "S obzirom na to da ove jeseni počinje preobražaj zone pored reke koja će ličiti na Dubai, bolje je da njen duh uhvatite pre nego što nestane", piše u opisu Lonely planeta.

    Na listi, ali iza Beograda, našli su se i Pijemont u Italiji, Baku u Azerbejdžanu, Amsterdam u Holandiji, Tromso u Norveškoj i Porto.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE