Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šest načina da iskoristite ružinu vodicu za lice i kosu

    Ružina vodica je od davnina poznati sastojak koji utiče na vašu lepotu, naročito kada je u pitanju nega lica. Bez obzira na to koji tip kože imate ovu tečnost možete primenjivati kada odlučite da se posvetite sebi. Evo nekoliko načina:

    Sredstvo za čišćenje lica

    Čišćenje lica treba da bude vaša rutina. Prvo operite lice blagim sredstvom za pranje lica. Napunite činiju vodom i dodajte kašiku ružine vode u to, a možete dodati i koju kap glicerina. Nanesite ovu mešavinu na lice, zatim ga isperite. Ovakav vid čišćenja možete primeniti na sve tipove kože. Takođe, možete ga koristiti kako biste uklonili šminku i nahranili kožu.

    Lečenje akni

    Pomešajte kašiku ceđenog limuna sa kašikom ružine vodice. Nanesite ovu smesu na kožu ugroženu aknama i neka bude tu pola sata. Isperite lice mlakom vodom. Ružina vodica ublažava upale i pomaže u smanjenju crvenila i iritacije.

    Tonik za lice

    Komercijalni toneri su puni hemikalija i alkohola i česta upotreba ovih proizvoda može lišiti vašu kožu njene prirodne masti i vlage. Ružina voda je nežna i prirodna alternativa. Namočite tufer hladnom ružinom vodicom i primetićete kako će vaša koža izgledati sveže i zategnuto.

    Pakovanje za kosu

    Nakon što, posle pranja, uklonite šampon, isperite za kraj kosu ružinom vodicom. Ona će nahraniti vašu kosu i učiniti da zablista. Ona ima neverovatan miris koji će se zadržati na vašim vlasima nekoliko dana.

    Oporavak za oči

    Umočite tufer u ružinu vodu i stavite ga na podočnjake i umorne kapke. To će vam smanjiti nadutost ispod očiju i ukloniti crvenilo.

    Tretman tela

    Ova voda je odličan sastojak za tretmane tela koje ćete praviti kod kuće. Pomešajte ružinu vodu sa bademovim uljem ili standardnim mlekom za telo. Možete sve pomešati sa pilingom ili staviti u kupku. Kupka sa ružinom vodicom na kraju napornog dana – ima li boljeg načina da uklonite stres?

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE