Stari EPS odlazi u istoriju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stari EPS odlazi u istoriju

  U Elektroprivredi Srbije (EPS) potpisani su ugovori o formiranju jedinstvenog elektrodistributivnog preduzeća i o pripajanju sedam preduzeća za proizvodnju uglja i struje u Javno preduzeće EPS.

  Time su, zapravo, prestala da postoje sva regionalna preduzeća za distribuciju struje, a među njima i Elektrovojvodina.

  Ugovore su potpisali direktor EPS-a Aleksandar Obradović sa direktorima proizvodnih preduzeća iz sastava EPS-a, i direktorka Elektrodistribucije Beograd (EDB) Slobodanka Krčedinac sa direktorima dosadašnjih preduzeća za elektrodistribuciju, koja se od danas pripajaju EDB-u i čine jedinstveno preduzeće EPS distribucija.

  "Danas je veliki da dan za EPS, jer stari način funkcionisanja EPS-a odlazi u istoriju", rekao je Obradović posle potpisivanja ugovora. On je ukazao da će od danas sva proizvodna i distributivna preduzeća, iz sastava EPS-a, biti objedinjena pod jednim krovom, a ceo sistem će biti bolji, profitabilniji i efikasniji.

  Obradović je ukazao da je potpisivanjem tih ugovora kompletirana prva faza korporativizacije EPS-a, koja zvanično treba da bude završena 1. jula, a druga faza korporativizacije će biti završena 1. jula 2016. kada će EPS iz javnog preduzeća preći u akcionarsko društvo.

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE