Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Merkel: Još mnogo ostalo da se uradi do sporazuma s Grčkom

    Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je danas, posle sastanka sa grčkim premijerom Alexisom Tsiprasom u Rigi da je ostalo još mnogo toga da se uradi da bi se izbegao finansijski krah u Grčkoj.

    Merkel i francuski predsednik Francois Hollande razgovarali sinoć u oko dva sata razgovarali  sa Tsiprasom u glavnom gradu Letonije na margini Samita Istočnog partnerstva. Nemačka kancelarka rekla je danas da je još potrebno "vrlo, vrlo intenzivno raditi" da bi se postigao sporazum o Grčkoj. Merkel, Hollande i Tsipras sastali su se da pripreme specijalni sastanak ministara finansija evrozone koji će se održati kasnije ovog meseca ili početkom juna.

    Prema zvaničnicima bliskim razgovorima njih troje su razgovarali u prijateljskoj i konstruktivnoj atmosferi o želji postizanja sporazuma oko tekućeg programa pomoći Grčkoj.

    Hollande je rekao da na ovom sastanku nije bilo predviđeno da se donesu konačna rešenja već je on bio kao priprema za sastanak Evrogrupe krajem ovog meseca ili početkom juna.

    "Sa Tsiprasom želimo da nađemo rešenja koja će uliti poverenje i osloboditi sredstva koja su već bila predviđena", rekao je Hollande.

    Foto: Beta/APM

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE