Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Humanitarnom` prevarom do brze zarade

    Poslednjih nekoliko meseci na teritoriji opštine Stari grad pojavili su se lažni humanitarci koji pozivajući se na "bolesnu decu" uzimaju novac od sugrađana.

    Nedavno su dvojica muškaraca govoreći da su članovi udruženja "Humano srce" iz Jarka prevarili stanare naselja Dorćol, preko pruge, pišu Novosti.

    Dva mlađa čoveka su tokom marta bila u mom ulazu i uzimala novac od stanara pozivajući se na mene kao predsednika Skupštine stanara, govoreći da za to što rade imaju saglasnost opštine Stari grad, kaže predsednik Skupštine stanara u jednoj od zgrada u kojoj su prevaranti "operisali".

    Tako su od jedne starije stanarke dobili 400 dinara, ostavivši joj priznanicu sa pečatom organizacije "Humano srce".

    Prema njegovim rečima, prevaranti su dobro opremljeni, poseduju falsifikovana uverenja, potvrde, fotografije… Čak su i tvrdili da za svoje aktivnosti imaju i odobrenje policije.

    Pojedini stanari uvideli su da je reč o prevari pa su pokušali da saznaju imena "humanitaraca" kako bi ih prijavili. Međutim, ispostavilo se da su imena lažna pa iz ove opštine apeluju na sve sugrađane da obrate pažnju kome daju novac, i da ne otvaraju vrata nepoznatim osobama.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE