Najplaćeniji među pokojnicima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najplaćeniji među pokojnicima

  Mnoge svetske zvezde koje godinama, pa i decenijama nisu među živima, zarađuju milione i posle smrti, a "najplaćeniji" među njima je i dalje Michael Jackson, koji godišnje posthumno inkasira 140 miliona dolara.

  James Din – 7 miliona dolara

  Holivudski glumac James Dean ostaće upamćen po jednoj od najkraćih i najspektakularnijih filmskih karijera.
  Za samo nešto više od godinu dana i sa tri snimljena filma dostigao je svetsku slavu i postao simbol nezadovoljnih generacija američke omladine sa kraja pedesetih godina XX veka.

  Poginuo je u saobraćajnoj nesreći u 14 godini, a njegov lik i delo i dalje inspiriše ljude širom sveta. Prošle godine modna kuća "Dolce & Gabbanna" napravila je majice sa likom Jamesa Deana, koje su se prodavale za 345 dolara.

  John Lennon – 12 miliona dolara

  Čuveni pevač Beatlesa još uvek zaradi godišnje 12 miliona dolara od prodaje albuma jednog od najčuvenijijih bendova ikada, kao i od autorskih prava za korišćenje njihovih pesama u komercijalne svrhe.

  Zanimljiv je podatak da je samo u Americi od 1992. godine do danas prodato preko 63 miliona kopija njihovih albuma.

  Marilyn Monroe  – 17 miliona dolara

  "Authentic Brand Group" štiti prava jedne od najlepših žena ikada, a slavna Merlinka donosi čitavo bogatstvo.
  Iako je umrla 1962. godine, Merilin je i danas nenadmašni seks simbol, a vredi čak 17 miliona dolara godišnje.

  Elvis Presley – 55 miliona dolara

  Hitovi kralja rokenrola se i danas slušaju podjednako kao i za njegovog života što je njega samog učinilo jednom od ikona savremene kulture.

  Posete njegovom domu, kao i svako korišćenje njegovog lika u komercijalne svrhe, donosi na njegovo ime basnoslovnih 55 miliona dolara na godišnjem nivou.

  Michael Jackson – 140 miliona dolara

  Kralj popa je ujedno i kralj ove liste poznatih koji "posthumno" zarađuju milione. Prodaja njegovih albuma je enormno porasla nakon iznenadne smrti pre 5 godina, a koncerti sa njegovim hologramom u Las Vegasu su unapred rasprodati. Zbog toga, na njegovo ime godišnje se zaradi 140 miliona dolara.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE