Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Obveznice Stare Pazove na javnoj ponudi

    Opština Stara Pazova emitovala je hartije od vrednosti, a javna ponuda omogućava svim zainteresovanim građanima, investitorima, bankama, domaćim i stranim firmama da kupuju opštinske obveznice.

    Predviđeno je da se plasira 12.500 obveznica, pojedinačne vrednosti od 10.000 dinara, odnosno ukupne vrednosti 125 miliona dinara sa kamatom od šest odsto na godišnjem nivou.

    Prodaja, odnosno upis i uplata obveznica, uz podršku Stalne konferencije gradova i opština i pod pokroviteljstvom UniCredit banke, počinje 4. maja i trajaće dve nedelje do 19. maja.

    Ovom emisijom, Stara Pazova će obezbediti sredstva za uređenje centra naselja, izgradnju sportske hale sa kuglanom u naselju Golubinci i izgradnju vrtića u naselju Belegiš.

    Procedura za upis vrednosnih hartija je jednostavna, rekao je generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Đorđe Staničić. Dovoljno je da svi zainteresovani sa ličnom kartom dođu u bilo koju ekspozituru UniCredit banke.

    Važno je da se napomene da se prilikom isplate glavnice i kamate, koja će na godišnjem nivou iznositi šest odsto, uzimati u obzir i promena deviznog kursa. Takođe, prihodi koji se ostvaruju o osnovu obveznica potpuno su oslobođeni plaćanja poreza.

    Kamate su znatno veće od onih koje daju banke na štednju. Obračun prinosa se obavlja svakih šest meseci, a banka ne naplaćuje upis obveznica, niti bilo kakvu naknadu.

    Ova emisija obveznica će omogućiti građanima da direktno učestvuju u finansiranju namenskih projekata, ali i da istovremeno ostvare prihode, istakao je član IO UniCredit banke Enriko Verdoša.

    Kako navode u Stalnoj konferenciji gradova i opština, izdavanje obveznica je povoljniji vid finansiranja od uzimanja kredita, jer je kamata znatno niža. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE