Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bdenje pred pregovore kreditora i Grčke

    Predstavnici Grčke i međunarodnih kreditora u četvrtak razmatraju nacrt reformi za koje se Atina nada da će biti odobrene i omogućiti puštanje neophodnih zajmova.

    Nacrt bi trebalo da obuhvati mere koje je predložio ministar finansija Yanis Varoufakis tokom pregovora s kreditorima koji su se otegli već više od tri meseca i izazvali bojazni da Grčka neće dobiti zajmove na vreme da izbegne bankrot.

    O tim merama će se u četvrtak u Briselu razgovarati s predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda, Evropske centralne banke i Evropske komisije, koji su obuhvaćeni nazivom "Briselska grupa", rekla su dva zvaničnika grčke vlade.

    "Cilj pregovora na svim nivoima je postizanje obostrano korisnog sporazuma", rekao je grčki zvaničnik tražeći da ne bude imenovan i dodao da je grčka vlada optimistična da će uskoro biti dogovora.

    Konkretan sadržaj predložnih mera još nije objavljen, ali se očekuje da obuhvati reforme poreskog sistema. Atina se nada da će to biti dovoljno da kreditori odobre puštanje poslednjih 7,2 milijardi evra iz paketa pomoći od 240 milijardi evra.

    Posle više odlaganja u pregovorima, ali i očekivanja da će Grčka uskoro ostati bez novca, ove nedelje su porasle nade da će dogovor konačno biti postignut.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE