Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hemofarm prva kompanija u Srbiji sa povlašćenim statusom

    Hemofarm je jedina kompanija u Srbji kojoj je Uprava carine dodelila  status ovlašćenog privrednog subjekta.

    Sertifikat o povlašćenom statusu znači da je Hemofarm  dugoročan i stabilan partner u spoljnotrgovinskoj aktivnosti Srbije. Ovakva pozicija kompanije podrazumeva jednostavnije procedure carinjenja i samim tim  brži  plasman proizvoda čime se  povećava konkurentnost proizvoda  i  efikasnije posluje.

    Pomoćnik direktora Carine Duško Marinković uručio je Sertifikat o povlašćenom statusu Željku Dudiću, direktoru Sektora nabavke.

    „Povlašćen status za nas je još jedna potvrda da radimo posao dobro i za sebe i za društvo u kome poslujemo. Budući da smo prema najnovijim podacima sa skoro 150 miliona evra izvoza šesti na listi od 10 najvećih srpskih izvoznika i prvi u farmaceutskoj industriji ovaj status značajno ubrzava naše poslovanje. Uz to, daje nam šansu da budemo efikasniji i da se na međunarodnom tržištu, a u našem slučaju to je 38 zemalja sveta, bolje pozicioniramo, rekao je Dudić.

    Hemofarm već nekoliko godina ima status tzv. „kućnog carinjenja” koji se primenjuje u proizvodnim kompleksima Hemofarma u Vršcu i Šapcu. Osim što ubrzava carinski postupak i plasman na evropska tržišta, ovaj status omogućava i transparentnost poslovanja uz poštovanje zakonom predviđenih procedura.

    „Veoma mi je drago što je Hemofarm prva kompanija koja je dobila ovaj status jer sarađujemo već dugi niz godina i nismo imali nikakvih poteškoća. Ovo je velika podrška ovoj kompaniji da nastavi sa živom i kontinuiranom spoljnotrgovinskom aktivnošću. Nadam se da će se Hemofarmu u ovom statusu pridružiti još neke kompanije iz Srbije“, istakao je Marinković.

    Razlozi za uvođenje pojednostavljenih carinskih postupaka su efikasnije poslovanje kompanija, smanjenje troškova, brži protok kapitala, uspostavljanje kvalitetne interne kontrole, usaglašavanje naše zakonske regulative i prakse sa zakonodavstvom Evropske unije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE