Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Građevinsko zemljište Beograda po tržišnoj ceni

    Odbornici Skupštine Beograda usvojili su danas većinom glasova Predlog odluke o građevinskom zemljištu koji će omogućiti da zemljište bude prodavano po tržišnoj ceni, a ne davano u zakup.

    Kako je novinarima pre početka sednice objasnio gradski menadžer Goran Vesić, cena će se plaćati na osnovu rešenja gde je rok isplate 15 dana, a ne na osnovu ugovora kada je rok bio 90 dana, a biće omogućena prodaja i velikog broja "zarobljenih lokacija" koje su sada u vlasništvu firmi u stečaju.

    Odbornik Demokratske stranke (DS) Zoran Alimpić istakao je da će zemljište u okviru projekta "Beograd na vodi" biti izuzeto iz odluke, na šta mu je predsednik Skupštine odgovorio da je posebnim zakonom koji je usvojen u Skupštini Srbije to zemljište proglašeno za područje posebne namene.

    Odbornica Nove stranke Aleksandra Hristić ukazala je da se odlukom ne definiše ko garantuje da će dobijeni novac grad iskoristiti za javni, a ne privatni interes.

    "Ko garantuje da će grad profit ulagati u projekte od javnog interesa, a ne za neke druge namene", upitala je Aleksandra Hristić.

    Odbornici Skupštine Beograda usvojili su i predloge planova regulacije za izgradnju objekata i vodova sistema daljinskog grejanja u Beogradu, kao i plan detaljne regulacije centra Lazarevca.

    Predlozi planova obuhvataju rekonstrukciju postojeće toplovodne mreže, kao i izgradnju novih toplovodnih pravaca u opštinama Voždovac, Savski venac, Rakovica i Zemun.

    Na početku sednice, odbornici su usvojili odluke o imenovanju kompozitora i dirigenta Vojkana Borisavljevića za umetničkog direktora Beogradskog letnjeg festivala na period od godinu dana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE