Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dobri rezultati Tigra na početku 2015.

    Početak godine u korporaciji Tigar a.d. obeležen je rastom realizacije u odnosu na isti period prethodne godine.

    Ukupna eksterna prodaja Tigrovih entiteta u zemlji u prva dva meseca ove godine iznosi blizu 4 miliona evra, što predstavlja povećanje od 25 odsto u odnosu na januar-februar 2014. godine.

    Pozitivan poslovni rezultat ostvarila je matična kompanija sa komercijalnim entitetom, kao i većina uslužnih entiteta, Slobodna zona, Poslovni servis, Tigar Obezbeđenje i Tigar Inter risk.

    Od ukupne realizacije na inostranom tržištu ostvareno je 2,2 miliona evra, a 1,8 miliona evra na domaćem tržištu.

    Najveći rast prihoda u odnosu na 2014. godinu beleži Tigar Obuća sa 39 odsto većom realizacijom, pri čemu je 80 odsto ovog programa ostvareno na inostranom tržištu, dok je na domaćem tržitu ovaj Tigrov entitet ostvario realizaciju od 527 hiljada evra, što je 86 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.

    Za prva dva meseca u najvećoj fabrici u okviru korporacije proizvedeno je 324 tone gumene obuće, odnosno 66 odsto više u odnosu na prošlogodišnjih 195 tona.

    Prema preliminarnim rezultatima poslovanja od početka ove godine Tigrovi entiteti u zemlji, koji su u stopostotnom vlasništvu kompanije, ostvarili su pozitivan EBITDA u iznosu od 361 hiljada evra, kao i pozitivan poslovni rezultat od 82 hiljade evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE