Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Steve Jobs danas ne bi mogao da se zaposli u Apple-u

    Jedan od osnivača kompanije Apple, Steve Wozniak, izjavio je da Steve Jobs i on sam ne bi mogli da se zaposle u Apple-u da kojim slučajem danas traže posao u kompaniji koju su pokrenuli 1974. godine.

    Ondašnji dvadesetogodišnjaci ne bi mogli da ispune visoke kriterijume koje zahteva čuvena kompanija, kao i njeni konkurenti Google i Microsoft..

    "Kada vidim stepen obrazovanja i iskustva koji se traži pri zapošljavanju u Apple-u danas, kažem sebi da ni Steve ni ja ne bismo nikada bili primljeni", rekao je Wozniak u intervjuu za australijski list Australian Financial Review. On je posebno ukazao na rigorozne procedure zapošljavanja koje je Apple u međuvremenu uveo, kao i na činjenicu da nijedan od njih dvojice nije završio fakultet.

    Wozniak smatra da insistiranjem na pojedinim kvalifikacijama, Apple rizikuje da propusti ljude čiji je potencijal daleko veći od njihovog akademskog znanja.

    Podsećanja radi, Apple su pre 40 godina osnovali Steve Wozniak, Steve Jobs i Ronald Wayne u garaži Jobsovih roditelja u Los Alamosu, u Kaliforniji.

    Foto: Facebook

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE