Šta vam poručuje prolećni feng šui? Pet saveta za obnavljanje energije u vašem domu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta vam poručuje prolećni feng šui? Pet saveta za obnavljanje energije u vašem domu

  Prošla je duga i, za mnoge, teška i dosadna zima, što označava početak proleća – možda najlepšeg godišnjeg doba! Iako ume da bude varljivo, proleće je simbol sunca, vedrog neba, toplog vazduha, crvkuta ptica, cveća, ali i sela, odnosno vikendice van grada – gde je mir potpun, um obnavlja svoju mentalnu snagu, i širi se pozitivna prolećna energija. A šta vam u tom ime poručuje prolećni feng šui?

  Pet saveta za podsticanje pozitivne energije prema feng šuiju:

  Boravite u prirodi
  Za početak isključite televizor i kompjuter, ne listajte magazine o uređenju kuće, već se uputite u najbliži park ili pešačku stazu i dok šetate razmišljajte kako želite da izgled vaš ’novi’ dom. Dobar feng šui se ne povezuje sa novim nameštajem, već sa odnosom prema prirodi, zato iz šetnje donesite neku sitnicu u svoj dom: to može biti kamenčić, cvet, polomljena grančica, koji bi simbolizovali sreću i prolećno pročišćavanje energije.

  Operite prozore
  ’Deo’ prolećnog pročišćavanja koji je često zanemaren, a zapravo mnogo znači, daje vam novu dimenziju i svež pogled na život (i na svoj dom). Pranje prozora vam neće oduzeti mnogo vremena, a ako imate zavese, odnesite ih na hemijsko čišćenje ili ih sami operite. Otvorite prozorska vratanca širom, uživajte u pogledu i u čistoći!

  Negujte cveće
  Nađite vremena i raščistite nepotreban lom, raščistite prostor u svom stanu ili kući, napravite više mesta. Kupite cveće na pijaci ili ga zasadite. Promenite raspored nameštaja, to će poboljšati cirkulaciju pozitivne feng šui energije.

  Sredite orman
  Izaberite barem dve ili tri stvari koje niste obukli već duže vreme i poklonite ih nekom, jer su male šanse da ćete ih ikada više nositi, a zauzimaju vam prostor u ormanu. Kristale od roze kvarca rasporedite pored kreveta u kome spavate, i bar minimalno pomerite krevet. Širom otvorite prozore i pustite životnu energiju da uđe u vaš dom. Nešto ste već promenili na bolje!

  Jedite limun i zeleno voće i povrće
  Proleće je sezona energije drveta, a u Tradicionalnoj kineskoj medicini ono je povezano saelementom drveta, jetrom i kiselim ukusom.Jedite dosta zelenila za generisanje više energije drveta, i osetite pročišćavanje iznutra. Dan započnitesa malo toplevode i limuna. To su dve osnovne navike koje su odlično za proleće pred vama, kao i za celu godinu.

  Foto: Lushome

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE