Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Meridijan trostrukog grejača: Oslobodite se štetnih navika uz energetsku psihologiju

    Emotivno zdravlje je osnova svakog samopozdanja, a samopouzdanje je odskočna daska za postizanje uspeha i dostizanje sreće u životu. Neravnoteža u telesnom energetskom sistemu ostavlja dubok trag na psihologiju ličnosti, stoga je potrebno korigovati ovaj disbalans –  tapkanjem određenih lokacija na telu, što dovodi do oslobađanja od blokada.

    Vaše telo je sačinjeno od 12 glavnih meridijana koji su deo jedne celine koja je vidljiva i u natalnom horoskopu. To je horoskop koji nosite preko svog tela, a svaki od dvanaest meridijana, zapravo, predstavlja ulaz u određenu kuću horoskopa. Zahvaljujući tome veoma brzo možete ustanoviti koji energetski kanal je blokiran, a samim tim i koja oblast vašeg života.

    Meridijan trostrukog grejača se odnosi na sve ono što je vaša druga kuća u horoskopu, i povezan je sa najosnovnijim životnim vrednostima i navikama, materijalizacijom i stabilnošću. Ovaj meridijan nastoji da stvari drži pod kontrolom, zbog čega mnogo toga novog doživljava kao napad, često potkopavajući čak i pozitivne promene smatrajući ih nesigurnim. Rad na meridijanu trostrukog grejača podrazumeva usvajanje novih željenih navika, uključujući i materijalne promene.

    Vežba: Tapkanje tačke na meridijanu trostrukog grejača – TH3

    Reč je o trećoj tački na meridijanu trostrukog grejača, koja se popularno naziva Gamut tačka (Gamut point), a poznata je i kao 9. tačka u EFT terapiji (Tehnike emocionalnog oslobađanja). Nalazi se u predelu između malog i domalog prsta. Stimulisanje ove tačke smanjuje otpor ka novim stvarima, olakšava prihvatanje promena, a pored toga nam omogućava i promenu na planu osećaja sopstvene vrednosti, kao i promenu navika (na primer, navike ishrane ili navike zarađivanja).Vežbu započnite najpre identifikacijom problema (osećaj da nešto što želite ne zaslužujete) i prepoznavanjem koliko je problem intenzivan, na skali od 1 do 10. Ukoliko je intenzitet veći od 5, najpre ga kroz jednu jasnu izjavu na glas prihvatite, a zatim otpustite. Možete koristiti sledeću izjavu: ’Iako ne zaslužujem da imam/budem/dobijem, ja duboko prihvatam sebe’. Ponavljanjem ove izjave i istovremenim lupkanjem gamut tačke (minimum 3 minuta) dolazi do smanjenja intenziteta neželjene emocije, a dužim ponavljanjem i do oslobađanja. Nakon toga, najbolje je prazan prostor odmah ispuniti novom pozitivnom afirmacijom: ’Ja sada biram da zaslužujem (da nešto dobijem, da se u potpunosti rešim neke navike), i zato duboko prihvatam sebe’. Na ovaj način povezivanjem svesnog i nesvesnog uma i tela koji rade zajedno, lakše usvajate nove pozitivne sisteme vrednosti.

     

    Foto: Coffeebreakwithlizandkate

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE