Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Krkobabić: Čekamo Alibabu

    Očekujemo dolazak i tesnu saradnju s Poštom Kine i vodećim kineskim kompanijama iz oblasti elektronske trgovine i integrisane logističke usluge, kao i dolazak kompanija „Alibaba“ i „Aliexpress“, najavio je juče direktor „Pošte Srbije“ Milan Krkobabić.

    „Pošta Srbije“ očekuje „Alibabu“ i „Aliexpress“, zašto da ne,“ rekao je Krkobabić, koji je juče sa ambasadorom NR Kine u Beogradu Li Mančangom posetio najveći i najsavremeniji regionalni poštansko-logistički centar za sortiranje poštanskih pošiljaka u jugoistočnoj Evropi, koji se nalazi u srpskoj prestonici.

    Prvi čovek „Pošte Srbije“ istakao je da su najveće svetske ekonomije zapazile tehnološki iskorak te kompanije u 21. vek, navodi se u saopštenju „Pošte“.

    „Alibaba“ je najuspešnija kineska, ali i svetska kompanija u ovom domenu, specijalizovana za trgovinu preko interneta. U njenim virtuelnim tržnim centrima svoje „prodavnice“ već imaju najpoznatiji svetski brendovi, kao i američki „Amazon“. Kineski internet trgovac „Aliexpress“, koji posluje u okviru „Alibaba grupe“, nedavno je napravio ekskluzivni ugovor po kojem će u Kini prodavati robu proizvedenu u Rusiji.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE