Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zvezdi 20 miliona evra od Gazproma?

    Fudbalski klub Crvena zvezda i ruski gigant Gazprom na korak su od potpisivanja novog petogodišnjeg sponzorskog ugovora, vrednog 20 miliona evra.

    Stari ugovor sa generalnim sponzorom crveno-belih ističe na leto, a potpisivanjem novog, i to u narednih desetak dana, Crvena zvezda bi uspela da ostvari zacrtani plan iznet na decembarskoj Skupštini i kreditom sanira u prvom naletu sportske dugove, kao i da obezbedi UEFA licencu, pišu Novosti.

    Postojala je bojazan zbog sveukupne svetske situacije u Rusiji i oko nje, zaustavljanju izgradnje Južnog toka da se Gazprom povuče iz srpskog kluba u kome je već pet godina generalni sponzor.

    Bojazan se u panični strah pretvorila posle poslednjih izjava generalnog direktora NIS Kirila Kravčenka "da ugovor treba zaraditi rezultatima na sportskom terenu".

    Međutim, njegove reči su se odnosile na visinu ugovora, a on će, uprkos želji crveno-belih da se uveća na šest miliona evra, ostati na sadašnjem nivou. Kako osnovni 4 miliona evra po sezoni, tako i onaj vezan za bonuse u vezi sa osvajanjem titule i igranja u evro-kupovima.

    U Zvezdi niko više ne želi da priča na ovu temu dok se mastilo na papiru ne osuši. Ali, svi se nadaju da će, ukoliko se ništa ne promeni preko noći, napraviti prvi krupan korak ka izlasku iz dubioze i bez privatizacije.

    Jer sa kreditom u visini od 18 miliona evra na osnovu novog ugovora sa Gazpromom, crveno-beli će sanirati sportski dug od 10 miliona evra i otpočeti reprogram dugova u ostalim bankama.

    Upravni odbor Crvene zvezde za poslednja dva meseca obezbedio je preko 1,5 miliona evra, sprečio suspenziju FIFA i platio sve za superligašku licencu, ali bez Gazproma misija "UEFA licenca" je gotovo nemoguća.

    Sve oči su uprte u ruskog partnera koji je bio, a i ostaće, najjača potpora u najtežim godinama od postojanja.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE