Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Prokop gotov do januara 2016.

    Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da radovi na budućoj železničkoj stanici Prokop u Beogradu dobro napreduju i najavio da će biti završeni do 27. januara 2016. godine.

    Vučić je na gradilištu rekao da je zadovoljan radovima koje je obavio Energoprojekt, i time što će Železnice Srbije uskoro da spuste cenu sa projektovanih 28 miliona evra na 25,7 miliona evra.

    "Verujem da će radovi biti završeni na vreme", rekao je premijer, dodajući da radove u Prokopu izvode domaće kompanije koje koriste domaći materijal i komponente, dok se uvozi samo ono čega nema u Srbiji.

    Izgradnja Prokopa deo je šireg plana za srpske železnice. Cilj je da Železnice imaju najznačajniji udeo u transportnom i putničkom saobraćaju. Prilagođavanje Prokopa ima veze i sa razvojem "Beograda na vodi", gde će radovi početi na leto, naveo je Vučić.

    Ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da je poseta Vučića Prokopu, za razliku od prethodnih premijera, najbolji dokaz da će stanica biti završena.

    "Naš je zadatak da poštujemo rokove, da ubrzamo projekat, ako može i pre roka. Za razliku od prethodnih vlada, mi manje pričamo, a više radimo", kazala je Mihajlovićeva.

    Naglasila je da je završetak radova preduslov da stanica Prokop preuzme zadatak glavne putničke železničke stanice u Beogradu i time se oslobodi važno građevinsko zemljište gde je sada glavna stanica.

    Prva faza rekonstrukcije železničke stanice Beograd–Centar u Prokopu počela je 3. decembra 2014, kada su Železnice najavile da bi radovi trebalo da se završe za 420 dana. Vrednost radova je 25,8 miliona evra, a finansiraju se kreditom Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj.

    Radove izvodi konzorcijum firmi Energoprojekt opreme, u kojem su i Energoprojekt niskogradnja, Energoprojekt visokogradnja, ZGOP i AZZD.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE