Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prve cigle `Beograda na vodi` čekaju leto?

    Izgleda da će radovi na megaprojektu "Beograd na vodi" ipak početi sredinom leta, a ne na proleće, kako je ranije najavljivano.

    Radovi na "Beogradu na vodi" počeće u julu ili avgustu, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali na Kopaonik biznis forumu. On je na panelu o regionalnoj saradnji, kazao da se Beograd priprema za Samit gradonačelnika glavnih gradova regiona koji će se održati u aprilu u srpskoj prestonici.

    Prema njegovim rečima, Beograd je zainteresovan ne samo za tu saradnju, nego i za velike projekte koji privlače međunarodne investitore.

    Gradonačelnik je za agenciju Beta rekao da i projekat "Beograd na vodi" može da bude uspešan primer regionalne saradnje, jer će biti raspisani takvi tenderi za izvođače radova.

    Mali je potvrdio da će u julu ili avgustu početi radovi na "Beogradu na vodi", a da će Vlada Srbije na jednoj od narednih sednica doneti propise o eksproprijaciji zemljišta na mestu gde će biti realizovan taj projekt.

    Prema ranijim, prvobitnim najavama, koje su stizale i od premijera Aleksandra Vučića, radovi na "Beogradu na vodi" trebalo je da počnu 1. marta ove godine.

    >>>>Predstavljen master plan za BG na vodi. Vučić: Ovo nije samo maketa

    >>>>Očišćeno 11 hektara za Beograd na vodi

    >>>>Alabbar pričao o projektima, `zaboravio` BGD na vodi

    Potpredsednica hrvatskog Agrokora, Ljerka Puljić kazala je na panelu da je ta kompanija strategijom investiranja, a ne strategijom izvoza, uspela da poveže regionalna tržišta, što je bilo od koristi za regionalne privrede.

    Puljić se složila da glavni gradovi u regionu mogu da budu pokretač regionalne saradnje, jer su praktično i najveće privredne celine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE