Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vulin vs. Russia Today: Srbija voli kako Vučić vodi ovu zemlju

    Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je, povodom kritika koje je premijeru Srbije uputila televizija Russia Today, rekao da svima mora da bude jasno da Aleksandar Vučić vodi srpsku politiku iz Beograda i da to vrlo često smeta i Istoku i Zapadu, jer bi mnogi voleli da Srbija bude zemlja koja će bespogovorno slušati tuđe interese.

    "Ovu zemlju vodi Vučić, vodi je iz Beograda, ne vodi je iz Brisela, ne vodi je iz Vašingtona i ne vodi je iz Moskve. I to svima mora da bude jasno, rekao je Vulin za Televiziju Pink povodom kritika na televiziji Russia Today zbog saradnje Vlade Srbije s konsultantskom firmom bivšeg premijera Velike Britanije Tony Blaira.

    Navodeći da ta televizija nije zvanična ruska državna televizija, Vulin kaže da će Srbija poštovati sopstvene interese, da je to nekad po volji jednima, nekad drugima, ali ono što je "jedino bitno je da je Vučić po volji Srbije".

    "Srbija voli kako Vučić vodi ovu zemlju i zato ima poverenje ove nacije i zato može mirno da kaže i EU da neće da uvodi sankcije Rusiji, a Rusiji da kaže da je pravac ove zemlje put ka EU. To svi poštuju", naveo je Vulin.

    Prema njegovim rečima, nije bilo poštovanijeg predsednika vlade Srbije decenijama unazad u Rusiji i Moskvi nego što je to Vučić, i to se vidi u odnosu Rusije i drugih zemalja prema Srbiji i odnosom prema politici koju vodi Vučić.

    Naravno, kaže Vulin, da će uvek biti onih koji bi voleli da Vučić bude marioneta i igračka, da posluša ovaj ili onaj savet, ali da se to neće desiti.

    "Svi saveti i Brisela i Vašingtona i Moskve se slušaju sa poštovanjem i pažnjom kako zaslužuju prijatelji, ali odluka je samo srpska i samo u interesu Srbije", poručio je Vulin i ocenio da će zbog toga Vučić biti kritikovan sa raznih strana.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE