Fijasko McDonaldsa u zemlji Banjalučkih ćevapa

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fijasko McDonaldsa u zemlji Banjalučkih ćevapa

  Posle nešto više od dve godine od otvaranja, zatvoren prvi i jedini restoran čuvenog američkog lanca brze hrane u Republici Srpskoj.

  Pre više od dve godine najavljeno je otvaranje pet restorana kompanije McDonald's u Republici Srpskoj doživelo je potpuni fijasko! Nedavno je pod ključ stavljen prvi i jedini objekat ovog svetskog lanca brze hrane u RS, koji je u oktobru 2012. godine otvoren u Banjaluci.

  Budući da je prvi "Mek" prošao neslavno, gotovo je sigurno da od preostala četiri neće biti ništa. Zvanično objašnjenje vlasnika franšize je da poslovanje restorana koji se nalazio u najprometnijoj banjalučkoj ulici nije bilo rentabilano.

  Tako je vlasnik banjalučkog "Meka" investirao oko 2,5 miliona konvertibilnih maraka u pripremu i opremu restorana koji je trajao samo dve godine. Bez posla je ostalo 34 mladih ljudi koji su probrani između 600 prijavljenih za rad u ovom restoranu.

  Pre nešto više od dve godine, kada se pročulo da će Banjaluka dobiti restoran poput McDonald'sa, prognozeri su nagoveštavali crne dane za banjalučki ćevap.

  Smatrali su da će potražnju za ovim slasnim proizvodom od mlevenog mesa "smazati" čuveni big mek. Ali, banjalučki ćevap je na domaćem terenu, izgleda, nepobediv.

  Za ove dve godine nebrojeno puta sam prolazio pored restorana McDonald's i nijednom nisam kročio u njega, kaže za Novosti veliki banjalučki gurman Dragan Savanović.

  "Nemam ja ništa protiv konkurencije, ali mi je uvek bio draži zalogaj domaćeg specijaliteta, a to su naši ćevapi."

  Čuvena ćevabdžinica "Kod Muje" u Banjaluci traje, kroz više generacija, čitavo stoleće, a "Mek", eto, samo dve godine, kažu u toj ćevabdžinici. Toliko o konkurenciji sa njihovim "big mekom", kaže Emina, Mujina ćerka, koja danas vodi ćevabdžinicu.

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE