Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    FOTO: Pravi male domove za beskućnike

    Jedan američki umetnik rešio je da pomognu beskućnicima, ali i ulepša gradske ulice, tako što od materijala sa otpada prave male kućice za najsiromašnije, koje su simpatičnog izgleda, a izrada je skoro besplatna.

    Stari delovi kreveta, drvenih ploča, čak i veš mašina, ovaj kreativni umetnik pretvara u pravo "blago", praveći od njih male domove za beskućnike, a koštaju – skoro ništa, prenosi Russia Today.

    Naravno, za ove "građevine" izraz kuća je prejak, ali u svakom slučaju su bolje i "lepše" od nagomilanih kartonskih kutija, u kojima nemali broj američkih beskućnika provodi dane, krijući se od kiše, snega, vetra…

    Osnivač projekta Kuće za beskućnike, Greg Kloehn, koji je tokom karijere već pravio kuće od kontejnera, odbačenih materijala, kaže da je ideju dobio gledajući beskućnike koji sebi prave skloništa od smeća na ulicama.

    "Tada mi je sinulo da napravim kompletnu kuću od otpada", rekao je ovaj nesvakidašnji umetnik, ističući da jedino na šta troši novac prilikom ovakvih poduhvata jeste oprema, poput eksera ili farbe.

    "Jedna kuća me koštala čitavih 40 dolara, jer sam je postavio na točkiće, a koje sam morao da kupim."

    Moram da kupim eksere, lepak i farbu za kućice, dok je sve ostalo besplatno, zaključio je Kloehn, čiji projekti ne samo da pomažu beskućnicima, nego i na neki način "krase" ulice Kalifornije, jer se može reći da su kućice u najmanju ruku – simpatične.

    Ne treba izostaviti ni činjenicu da je ovde reč o samo jednom čoveku, pojedincu, koji je bez mnogo ulaganja koliko-toliko pomogao mnogima, što je za svaku pohvalu. Ili, osudu, ali drugih, odnosno sistema, koji "dozvoljava" da ljudi u 21. veku i dalje žive pod vedrim nebom, čak i kad ono nije vedro.

    Foto: FB

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE