Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dinkić povezuje Montenegro Airlines i Etihad?

    Crnogorski avioprevoznik Montenegro Airlines pregovara s kompanijom Etihad Airways iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, o poslovnom aranžmanu kojim bi delili letove, objavila je podgorička štampa.

    Takozvani kodšering ugovor (codesharing) podrazumeva da aviokompanije potpisnice sporazuma prodaju karte na letovima koje dele i odlučuju čiji će avioni održavati liniju.

    Prema informacijama podgoričke Pobjede, u ime kompanije iz Abu Dabija u pregovorima sa crnogorskim avioprevoznikom pregovara bivši ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić.

    Dinkić, međutim, kako navodi podgorički list, nije želeo da komentariše svoj angažman, jer, kako je rekao, "izjave za medije ne daje otkako se povukao iz politike".

    Crnogorski avioprevoznik slične ugovore ima sa dve aviokompanije – francuskom Air France i srpskom Air Serbia za letove od Tivta do Beograda.

    Crnogorski avioprevoznik je u planu privatizacije ove godine, a kompanija iz Abu Dabija je od ranije pokazala interesovanje za kupovinu. Uslov je, međutim, bio ulazak u vlasničku strukturu preduzeća Aerodromi Crne Gore, što nije bilo prihvatljivo za crnogorsku stranu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE