Jared Leto ambasador Svetskog fonda za prirodu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jared Leto ambasador Svetskog fonda za prirodu

  Oskarovac, glumac, muzičar i reditelj Jared Leto postao je globalni ambasador Svetskog fonda za prirodu (WWF) u borbi protiv krivolova i kriminala u oblasti divljih vrsta.

  Kako se navodi u saopštenju Svetskog fonda, Leto će raditi s WWF kako bi se podigla svest o ključnim pitanjima s kojima se suočava planeta.

  Leto je nedavno s WWF putovao u Južnu Afriku kako bi saznao više o kriminalu u oblasti divljih vrsta, a posebno o "gorućem" problemu krivolova, usled kog je opstanak nosoroga pod znakom pitanja.

  "Biti u neposrednoj blizini veličanstvenih bića poput nosoroga i slonova, duboko me povezuje s prirodom i prihvatam odgovornost da pomognem u zaštititi ove krhke vrste i njihovih staništa", ocenio je Leto.

  On je naveo da je motivisan sam da učinim sve što može kako bi se osigurao opstanak ugroženih životinja, i dodao da će se potruditi da podstakne i druge da se uključe u akciju.

  "Moramo se udružiti i zaštititi ove izuzetno osetljive životinje od besmislenog klanja i udvostručiti naše napore za vraćanje njihove populacije širom Afrike i Azije. To se može, i s usmerenim globalnim naporima biće učinjeno", istakao je Leto.

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE