Modernizacija brze pruge počinje do kraja godine

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Modernizacija brze pruge počinje do kraja godine

  Modernizacija pruge Beograd-Budimpešta trebalo bi da počne u poslednjem kvartalu ove godine, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

  Ona je novinarima nakon sastanka s predsednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom u Beogradu rekla da su razgovarali da se materijal koji će biti sklonjen tokom rekonkstrukcije te pruge, koristi za obnovu i popravku regionalnih pruga na teritoriji Vojvodine.

  >>>>Brza pruga sve bliže

  Mihajlović je rekla da je to predložio Pastor i dodala da se razgovaralo i o osnivanju preduzeća za održavanje puteva u Vojvodini i o nalaženju novca za završetak "ipsilon kraka" autoputa na Koridoru 10 kod Subotice.

  Ministarska je istakla je da je završena tehnička i projektna dokumentacija za izgradnju tog dela subotičke obilaznice do graničnog prelaza Kelebija.

  Pastor je rekao da je sa ministarkom Mihajlović "razgovarao isključivo o ekonomskim temama. On je rekao da je na sastanku dogovoreno da aprila bude sednica Skupštine Vojvodine o modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta, kako bi se građani obavestili o tome.

  Pastor rekao i da je važno da se obnovi granični prelaz kod Horogoša i da je to "na dohvat ruke". "Postoji otvoreno pitanje formiranja i finansiranja vojvođanskog preduzeća za održavanje puteva drugog reda. Dogovorili smo se da nađemo rešenja koja će taj problem otkočiti", rekao je Pastor.

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE