Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kataru potrebni lekari. Uskoro ambasada u Srbiji

    Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa otpravnikom poslova Ambasade Katara u Srbiji Ahmedom Al Misnedijem o unapređenju ukupnih odnosa dve države i proširivanju obima ekonomske saradnje.

    Kako se navodi u saopštenju ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Al Misnedi je naglasio da postoji potreba za angažovanjem lekara svih specijalnosti i srednjeg medicinskog osoblja iz Srbije u Kataru, jer se u toj zemlji otvara veliki broj zdravstvenih ustanova, u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje će biti održano 2022. godine.

    Dodaje se da su se Ljajić i Al Misnedi saglasili i da je potrebno što pre potpisati međudržavne sporazume i o ekonomsko-tehničkoj saradnji, zaštiti investicija, saradnji u oblasti turizma i viznoj liberalizaciji, što bi značajno doprinelo unapređenju ekonomske saradnje i prilivu katarskih investicija u Srbiju.

    U saopštenju se naglašava i da je Al Misnedi najavio da će ambasada Katara u Srbiji zvanično biti otvorena sledećeg meseca, kada se očekuje i dolazak ambasadora.

    Foto: FreeImages

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE