Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Moody’s povećao ocenu Sloveniji

    Bonitetska kuća Moody's povećala je ocenu Slovenije za jedan stepen sa Ba1 na Baa3, sa stabilnim predviđanjem u budućnosti.

    Politička atmosfera u Sloveniji je poboljšana što povećava mogućnost ostvarenja dodatnih i fiskalnih reformi, saopštio je Moody's, koji smatra da postignuta stabilizacija bankarskog sektora smanjuje buduće rizike za moguće dodatne pritiske na javne finansije.

    Ta bonitetska kuća smatra da će dug Slovenije početi da se smanjuje i da je vlada na putu da realizuje cilj smanjenja budžetskog manjka ispod granice od tri odsto bruto domaćeg proizvoda već ove godine.

    Navodi se i da bi ocena boniteta Slovenije mogla biti i bolja u slučaju daljeg napretka u privatizaciji, fiskalnim reformama i u slučaju znakova pozitivnih promena u upravljanju i konkurentnosti privrednog sektora, jer bi se time poboljšali kraktoročni izgledi za rast.

    Ministarstvo finansija Slovenije saopštilo je da povećane ocene boniteta, koje je Slovenija dobila od tri bonitetske kuće, svrstava tu zemlju u države sa niskim rizikom.

    U ovom trenutku u Sloveniji je neizvestan ishod borbe između protivnika privatizacije i njenih pobornika. Prvi se protive daljoj rasprodaji državne imovine, dok njeni pobornici kažu da je državna svojina jedan od ključnih
    kočničara privrednog razvoja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE