Hoće li Google doći u Srbiju?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hoće li Google doći u Srbiju?

  Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Davosu sa direktorom kompanije Google Ideas Jaredom Cohenom sa kojim je razgovarao o mogućoj saradnji i pozvao ga da poseti Srbiju.

  U saopštenju Vlade Srbije se navodi da su Vučić i Cohen razgovarali i o važnosti zapošljavanja mladih ljudi na razvoju softvera i novih tehnologija.

  "Kompanija Google radi u zemljama koje podržavaju moderne tehnologije i slobodu izražavanja", istakao je Cohen i naglasio da bi Srbija bila pogodna zemlja za saradnju.

  Vučić i Koen su razgovorali su i o mogućoj primeni nekog od programa kompanije Google Ideas, naročito programa za otkrivanje i suzbijanje terorizma.

  Vučić je naglasio da je jedan od prioriteta njegove vlade veća zaposlenost mladih, kao i ulaganje u nove tehnologije, i pozvao Cohena da uskoro poseti Srbiju.

  "Pozvao sam ljude iz Googlea, da ne objašnjavam, na sve moguće načine. To bi bilo zaista veliko čudo da dođu i mislim da ćemo imati neke projekte u koje ćemo zajednički ući. A pokušaćemo potom i da ih dovedemo da se instaliraju u Beogradu", rekao je Vučić.

  On je rekao da je adresa za sva ostala pitanja vezana za to Jared Cohen. 

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE