Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Plan za Srbijagas ne krši evropske propise`

    Planom za restrukturiranje Srbijagasa, Srbija nije prekšila obaveze prema Energetskoj zajednici, tvrdi šefica pregovaračkog tima Vlade Srbije sa Evropskom unijom Tanja Miščević.

    "Plan jeste u skladu sa zahtevima Energetske zajednice. Ono što se traži su dodatni podaci, pojašnjenja i perfektuiranja", rekla je Mišćevićeva novinarima nakon sastanka Saveta Koordinacionog tela za pregovore Srbije sa EU.

    Miščevićeva je rekla da će u narednim danima Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije imati mnogo više podataka o tome. Kaže i da se u oblasti energetike u izvesnom smislu vodi više računa nego u pregovorima sa EU, jer je Srbija već član Energetske zajednice.

    Miščevićeva je istakla da je Energetska zajednica "tražila doradu plana u skaldu sa rokovima koji su tim planom predviđeni" i dodala da su rokovi za usklađivanje sa evropskim pravilima kraj juna 2015. i kraj juna 2016. godine.

    Energetska zajednica je ocenila da plan za restrukturiranja Srbijagasa nije dovoljan da bi se otklonila kršenja evropskih propisa i zatražila do 12. marta dostavi detaljan akcioni plan kojim će se to ispraviti, uz upozorenje da bi neusklađivanje moglo da blokira pregovore u domenu energetike.

    Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić potvrdio je da je Ministarstvo dobilo primedbe i istakao da će Srbija prihvatiti sve sugestije Energetske zajednice oko restukturiranja Srbijagasa.

    Foto: Medija centar Beograd

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE