Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ruski milijarder kupuje hotele u Sloveniji

  Društvo SLKI u vlasništvu ruskih ulagača kupilo je u Sloveniji Grand Hotel Rogaška, Hotel Strossmayer i Hotel Styria, koji će u februaru u njihovo vlasništvo, javlja slovenački Dnevnik.

  Hotele im je prodala HETA Asset Resolution u vlasništvu austrijske države, budući da je bila deo Hypo Alpe Adtia banke koja je zbog dugova morala biti nacionalizovana.

  Vrednost posla još nije poznata jer su obe strane objavile kako je posredi poslovna tajna. Društvo SLKI u vlasništvu je ruskog milijardera Sergeja Katsijeva koji na Forbesovoj listi s procenjenim bogatstvom od 1,3 milijardi dolara zauzima 1290. mesto.

   Obogatio se na duvanskom biznisu još 90-ih nakon pada Sovjetskog Saveza preuzevši fabriku duvana. Pre devet godina udružio se s Igorom Kesajevim, pa je nastao Megapolis, najveći prodavač duvanskih proizvoda u Rusiji. Ruski ulagači kupuju sve više turističkih nekretnina u Sloveniji i Hrvatskoj. Ruski kapital već je ušao u turistički kompleks Jadranka na Malom Lošinju, dok je ruska firma Titan građenje zainteresovana za kupovinu bivšeg vojnog odmarališta Kupare.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE