Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Priština donosi poseban zakon o Trepči

    Vlada Kosova odlučila je da iz skupštinske procedure povuče izmene Zakona o javnim preduzećima, koje je trebalo da razmatra Skupština Kosova, i da donese poseban zakon o Kombinatu Trepča.

    Kosovska vlada je saopštila da su izmene Zakona o javnim preduzećima povučene zbog činjenice da u njima nisu precizno definisani rokovi obaveza koje Kombinat Trepča ima prema kreditorima, prenosi Beta.

    Na sednici kosovske vlade je odlučeno da se izradi posebna zakon o Trepči, u kojem bi bila precizirna sva pitanja bitna za tu firmu koja je jedan od najžnačajnih ekonomskih činilaca Kosova.

    Sednica Vlade prisustvovali su i predstavnici Srpske liste u Vladi Kosova i saglasili se sa odlukom da se izmene Zakona povuku.

    Prethodno je portal Koha.net objavio da je premijer Kosova Isa Mustafa odlučio da povuče iz skupštinske procedure izmene Zakona o javnim preduzećima i da se pripremi poseban zakon o Trepči.

    Prema tom portalu, povod za takvu odluku premijera je to što u novom zakonu o javnim preduzećima nije predviđen način izmirivanja obaveza od 1,4 milijardi evra koje, prema procenama, ima kombinat Trepča.

    Portal je naveo je odluka doneta u nedelju uveče nakon razgovora koje je Mustafa zajedno sa zamenikom premijera Hašimom Tačijem i ministrom pravde Hajredinom Kučijem, imao sa ambasadorima najznačajnijih zemalja Zapada.

    Sednica Skupštine koja je bila zakazana za 10 časova, do podne još nije počela, dok je izvor agencije Beta rekao da se predlog zakona o Trepči ne može pripremiti, niti razmatrati tokom ove nedelje.

    Radnici Trepče sa severa Kosova održali su proteste u opštinama Zvečan, Zubin Potok i Leposavić zbog namere kosovske vlade da tu kompaniju pertvori u javno preduzeće.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE